top of page
ELLA puntas.jpg

MiTS'22

Des que  el festival té una periodicitat  bianual,  apostem no sols  per ser un canal de visibilització, sinó també per ser un espai d'interrelació de forces de diferents col·lectius, on els processos són tan importants com els resultats finals. 

En aquesta edició hem pogut mostrar part del procés de recerca que MiTS ha desenvolupat durant els anys 2021 i 2022.

MiTS MOSTRA 2022

La mostra ha comptat amb dos blocs diferents. En el primer gaudim de la presentació de la peça multidisciplinària 'Awoso' i després passem al concurs de vídeodansas internacional. Tot acompanyat per la presentació de Jordi Cortés que aquest any ha fet de mestre de cerimònies.

MiTS_-_Festival_de_Videodanza._Moviment_

PRESENTACIÓ MULTIDISCIPLINAR 'AWOSO'  | Col·lectiu  'Irmo Tish'

Awoso_04.jpg

El col·lectiu 'Irmo Tish' ens convida a transitar per una performance multidisciplinària  de vídeo, moviment i veus en viu amb so binaural.

'Awoso' significa 'idioma' en Chamacoco.

El chamacoco és una de les moltíssimes llengües en perill d'extinció al món.

El chamacoco és una de les moltíssimes llengües en perill d'extinció, és una llengua indígena de la regió del Gran Chaco de Paraguai  i pertany a la família lingüística del zamuco.

...cada vegada que desapareix una llengua ens fem més pobres, més homogenis i perdem una oportunitat d'enriquir-nos amb l'aportació de l'altre...

100 auriculars per als espectadors i un micròfon binaural per a intervenir en viu.

'Awoso' és part de la recerca que MiTS duu a terme en el terreny de la imatge, el so, la tecnologia i el cos en moviment.

 


Idea Original | Col·lectiu Irmo Tish


Intèrprets | Laura Maure | Mati Pando |                          Miriam Aguilera


Video | Esteban Crucci (MiTS)


Registre binaural | Cote Fournier

És recomanable escoltar el material de registre audiovisual utilitzant auriculars que cobreixin tota l'orella. (So binaural)

VIDEODANSAS A CONCURS

TODAS    Raquel Sànchez    Espanya    2022      08:24    

Curtmetratge creat mitjançant els textos de l'autora Susana Gisbert (Fiscal de Violència de Gènere) per a reivindicar el 8 de març, dia de la dona.

CHRONOLOVIE       Victor Cesca y Clémence Rocand      França   2021        07:36

Una mirada, una melodia, així és com comença la seva història d'amor. Suspesos sobre l'oceà, la parella progressa on la música, els passos de ball i les emocions s'entremesclen.

MIS ESQUINAS    Nina José y Sara Roig      Espanya         2022       07:55

En aquest videodansa, explorem la llibertat en la presó a través de la dansa a partir d'entrevistes a ballarins que han treballat amb persones en privació de llibertat.

UHOLDEAK   Olatz Larunbe y Bárbara Fernández      Espanya      2022        05:07

Quan les forces de la naturalesa es fan presents d'una forma virulenta, en les nostres vides emergeixen emocions i sentiments molt profunds.

 

MVEINTIDÓS/...MÁS LEJOS DE AYER     Carlos Corral        Mèxic      2022    7:54

Un retrovisor. Un passeig femení… L'enyorança del passat, de la innocència, el pueril i lúdic… … del que va ser i va poder ser…

​WORK IT CLASS!       Pol Diggler     Espanya       2021       8:00

Durant una elegant festa de Nit de cap d'any, dos ballarins intentaran riure del públic de classe alta canviant la cançó de la seva actuació.

 

 

ALORS QUE NOUS DANSONS AVEC LA MORT     Irene  Romero    Espanya     2022     6:00

La mort i el desamor tenen aspectes semblants. tots dos suposen la fi d'alguna cosa, tots dos són canvis. per a viure realment són necessaris aquests canvis.

 

​PARQUE          Iván Asnicar y Ailén Cafiso     Argentina      2022          6:00

Un Parc. Dos ballen buscant la sortida. A través del recorregut troben situacions fantàstiques i reals. El moviment les farà avançar cap a la pròxima era. Un passatge laberíntic des de la dansa al Parc.

MIRROR       Cia.Nisham    Espanya         2021            3:47

Mirror parla sobre la immensitat de la nostra pròpia construcció sobre els qui som en aquest pla terrenal, fins que ens trobem enfront dels nostres patrons, ideals, creences i no reconeixem el nostre propi reflex.

Premi del jurat MiTS 2022

El premi del jurat enguany ha estat 'ex aequo' per a les peces 'Work it class!' de Pol Diggler i 'Parc' d'Iván  Asnicar i Ailén Cafiso.Des del festival i parlant amb els responsables de les peces premiades, hem decidit lliurar la residència creativa en el C. c. Barceloneta a la peça 'Work it class!' d'Espanya i €100 per a la peça 'Parc' de l'Argentina.

Entrega de premis

WORK IT CLASS!     |      Pol Diggler     |      Espanya

Trailer

Lliurament del primer premi a Roser Bundó i Artur Villalba,  intèrprets de 'Work it class!'

Trailer

bottom of page