top of page
ELLOS fuertes.jpg

MiTS MOSTRA 2020

La MOSTRA MiTS és l'ànima de festival.

Aquest any, a més de les peces projectades a concurs, hem comptat amb la presentació en viu de la feina de dansa "RAVE" | en procés | de Cecilia Colacrai & Miquel Vich Vila.

També estem agraïts de comptar un cop més amb Jorge Albuerne en l'acompanyament de la gala.

Després de tantes complicacions, amb aforament complet però limitat per la COVID, ens hem pogut trobar de forma presencial, gaudint d'una nit de dansa, vídeo i calidesa humana al Centre Cívic Barceloneta.

MiTS_-_Festival_de_Videodanza._Moviment_

TREBALL DE DANSA EN PROCÉS 'RAVE'   | Cecila Colacrai & Miquel Vich Vila

R.A.V.E. (Revolutionary Agroupation for Voluntary Extermination)

Ceci_02.jpg

Cecilia Colacrai ens va presentar el seu només R.A.V.E., amb música de Miquel Vich Vila. Aquesta peça actualment es troba en procés de creació.

Partint de la idea de finit, límit i fi es posa en joc un dispositiu de composició instantània en forma de sol.

Ceci_04.jpg

... L'absència de futur ja va començar. Aquest futur que va acabar va arribar, un cop més, el que suggereix que potser mai hagi cessat de començar ... (De el llibre Hi ha món per venir? De Déborah Danowski i Eduardo Viveiros de Castro)

L'esdevenir, la idea de cicle, el retorn al conegut, el revenir, el temps implacable, la idea de permanència vs el canvi, l'indefinit, el previsible, la durada i la transformació contínua, són alguns dels disparadors per a la construcció d'aquesta peça que, inevitablement, a l'obrir hipòtesis sobre el futur les obre també sobre l'inici ...

Premi de l'jurat MiTS 2020

El premi de l'jurat aquest any va ser per a INSIDE | OUTSIDE de Carolina Romillo Marin.

Estem molt contents que la directora pogués estar present per al lliurament de el premi:

una residència per a nova creació al Centre Cívic Barceloneta i € 100 en metàl·lic.

Agrair a l'jurat d'aquest any:

MiTS en línea

En aquesta edició, gràcies a el consentiment de tots els realitzadors, posem en línia durant 48hs (Dissabte 5 i Diumenge 6 de desembre) totes les peces seleccionades.

MiTS 2020 laurel - selección.png

ATRAPADES    

La Taberna Studios    Perú    2018    08:52    

Una dona neix en un món completament blanc i de llum. Explora el món dansant. Descobreix, gaudeix, estima, viu. Però la seva dansa s'interromp quan es troba amb la realitat de violència en la qual està immersa.

DESIRE MACHINE #1                 

Col·lectiu free't.         Espanya / Japó   2018     07:23       

Sèrie de peces de videoart gravades en espais industrials abandonats. El desig de la màquina, la gran absent.

INSIDE | OUTSIDE        

Carolina Romillo Marin        Cuba         2020       05:00      

"INSIDE / OUTSIDE" és una vídeo dansa experimental que tracta l'ansietat i els alts i baixos emocionals soferts per una ballarina a causa de l'aïllament impost: desitjant estar fora, forçada a anar dins.

MiTS 2020 laurel - 1er Premio.png

IT TAKES TIME        

Jordi Cabestany        Catalunya         2019       03:47        

Necessitem temps, per estimar i ser estimats. La finitud dels nostres actes no ens permet recuperar oportunitats perdudes.

MECANISME  

Flakorojas         Veneçuela         2020      04:14     

En la convivència de l'home amb les màquines sembla que el que és humà perd terreny.

SOBRE LA MARXA        

Matías Pentos     Xile     2019        5:28

Com vivim en un món on el constant canvi ens posa a prova? Els llaços humans han forjat un panorama de obstinada adaptació. El videodansa és interpretat per cinc ballarins al Mercat Port de Valparaíso, lloc inhabilitat després terratrèmol de l'27 de febrer de l'any 2010 pels greus danys estructurals soferts.

THE LAST CHILDREN       

Fu Le     França     2019      10:42 

La fusió d'escoles consisteix a concentrar les escoles primàries aïllades en instituts educatius centralitzats. En 2019, 400 escoles franceses estan preocupades per aquesta reforma. The Last Children és una pel·lícula coreogràfica realitzada en un sol pla amb els nens d'un col·legi en vigílies del seu tancament.

TRASMUDAR       

Carlos Carreño | Mayte Ballesteros   Espanya   2019    4:12

TrasMudar neix d'una ruptura amb el que estableix. Ens acosta al salvatge de l'individu, a mudar la pell per seguir endavant, a l'essència del femení; allunyant-nos dels estereotips marcats per la societat i dissociant els espais de l'jo interior davant de l'jo exterior.

bottom of page